Baby's

Uw baby is geboren!

U gaat een nieuwe, onbekende tijd tegemoet. Terwijl u zelf nog moet herstellen van de bevalling, heeft ook uw baby al alle zorg nodig. De eerste week helpt de kraamhulp u op weg. Zij geeft u tips over allerlei zaken zoals slapen en voeding, en neemt u mee in de zorgmomenten zoals luiers verschonen en de baby in bad doen. We kunnen ons voorstellen dat u – ook na de kraamweek – nog vol met vragen zit, bijvoorbeeld:

• Mijn baby blijft maar huilen. Ik word er gek van. Wie kan mij helpen?
• Bij wie kan ik terecht als ik twijfel over mijn opvoedskills?
• Mijn baby slaapt slecht. Wat kan ik doen?
• Wat moet ik doen als ik nare gevoelens ervaar zoals angst, stress of woede, na het krijgen van mijn baby?
• Waar kan ik terecht als ik vragen heb over de groei van mijn baby?
• Mijn partner trekt zich weinig aan van onze baby. Wat nu?
• Onze relatie is veranderd sinds de komst van onze baby. Hoe wordt het weer leuk?
• Ik durf mijn baby niet aan de zorg van anderen, zoals opa, oma en de opvang, toe te vertrouwen. Wat kan ik hieraan doen?
• Ik voel geen band met mijn baby. Komt dit nog?

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Wij staan voor u klaar

  • Jeugd- en gezinswerk/ schoolmaatschappelijk werk

    Partners in Welzijn werkt actief met jeugdigen en (toekomstige) gezinnen. Onze 'jeugd- en gezinswerkers' worden ook schoolmaatschappelijk werkers genoemd. Wij werken - waar nodig - samen met de jeugdpsychologen en jongerenwerkers. We vormen een belangrijke schakel in het voorkomen van en het opschalen naar zwaardere (jeugd)zorg. Preventie (vroegtijdig handelen om te voorkomen dat) vindt plaats door het geven van informatie en tips aan (toekomstige) opvoeders over allerlei opvoedthema’s. Dit doen we in de vorm van onder andere nieuwsflitsen, webinars, bijeenkomsten, trainingen, en de website van Opgroeienin046 (zie hieronder voor 'handige links'). 

    Ook als (jong/ samengesteld) gezin of alleenstaande opvoeder met een (pasgeboren) baby kunt u met vragen, zoals bovenaan de pagina genoemd, terecht bij onze schoolmaatschappelijk werkers. Wij gaan met u in gesprek en brengen u zo nodig in contact met andere organisaties in de buurt die u kunnen helpen, bijvoorbeeld het consultatiebureau. In het consultatiebureau zit team Jeugdgezondheidszorg (zie 'handige links'). Zij volgen de gezondheid, ontwikkeling en groei van uw kindje. U krijgt van hen gratis advies en medische zorg voor uw kind vanaf de geboorte tot 4-jarige leeftijd. 

  • Sociaal plein, Open inloop, Wijk informatie punt

    Woont u in Sittard, Geleen of Born en omstreken? Kom dan langs bij het Sociaal Plein bij u in de buurt. 

    Woont u in de gemeente Beek? Kom dan langs tijdens de Open Inloop bij u in de buurt.

    Woont u in de gemeente Stein? Kom dan langs bij het Wijk Informatie Punt bij u in de buurt.

    U bent welkom met ál uw vragen. Op diverse dagen op verschillende locaties en op vaste tijden zijn inloopmomenten georganiseerd. Ook als u behoefte heeft aan een kopje koffie, een praatje of als u geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk, dan bent u van harte welkom!

  • Handige links

    Aanvullende informatie die voor u wellicht interessant is, kunt u lezen op:

    Consultatiebureau - locaties Zuid-Limburg
    Opgroeienin046
    MIK Kinderopvang
    Spelenderwijs

Nieuws

  • Buurtbewoner aan het woord

    "Ik ben zo blij met jullie tips: ik heb het gesprek zelf durven aangaan. En het heeft gewerkt: het contact is verbeterd, onze kinderen spelen weer met elkaar. Dankjulliewel!"

  • Mailtje van opvoeder

    "Bedankt voor het fijne gesprek. Je hebt me veel nieuwe inzichten gegeven. Een fijne benadering die mij veel positieve energie geeft."

  • Een mama gesproken

    "Ik heb contact gezocht met de schoolmaatschappelijk werker van mijn kind. Wat fijn dat er iemand is die naar ons verhaal komt luisteren en ons de weg kan wijzen."