Nieuws

 • De Soepclub in wijkcentrum De Linde

  Elke maandag om 17.00 koken buurtbewoners soep voor andere buurtbewoners in de wijk Lindenheuvel te Geleen. De Soepclub is een hartverwarmend initiatief dat bewoners in de wijk samenbrengt.

  Lees meer
 • YAM (Young And Moms): jonge moeders ontvangen jonge moeders

  Vanaf donderdag 9 maart start er een jonge moedergroep in Sittard, in de even weken van 9.30 tot 12.00 uur.

  Lees meer
 • Heeft u hulp nodig met uw financiën?

  Het is belangrijk om op tijd hulp te vragen als u de rekeningen niet meer kunt betalen. Woont u in de Westelijke Mijnstreek? Dan ondersteunt Partners in Welzijn u graag in uw geldzaken. U kunt contact met ons opnemen om uw situatie te bespreken. Heeft u al een (beginnende) betalingsachterstand bij zogeheten vastelastenpartners*? Dan is de gemeente waar u woont hiervan op de hoogte en zijn zij sinds 1 januari 2021 wettelijk verplicht om u hulp te bieden.

  Lees meer
 • Website 'werken bij MIK & PIW Groep' is live!

  De gloednieuwe 'werken bij MIK & PIW Groep' website met het motto 'Ben de kracht achter kansen' is live! Want onze kanskracht, dat zijn onze eigen medewerkers die iedere dag met hart en ziel werken binnen kinderopvang, sociaal werk en ondersteunende diensten. Dat dragen we met trots uit.

  Lees meer
 • Nieuw platform voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp in de Westelijke Mijnstreek

  De vraag naar vrijwillige inzet neemt toe. Een helpende hand bieden wordt steeds belangrijker, als vrijwilliger of als goede buur. Hoe inwoners van de Westelijke Mijnstreek dat willen doen, verandert echter. Het bekende, structurele vrijwilligerswerk is niet meer de norm. Ook steeds meer jongeren willen iets voor een ander betekenen, bijvoorbeeld door af en toe hulp te bieden of als vrijwilliger bij een tijdelijk project. Sinds medio november wordt vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk & buurt- en burenhulp op een vernieuwende manier onder de aandacht gebracht op www.vrijwilligerswerkin046.nl.

  Lees meer
 • Opgroeienin046-krant: tips voor iedere opvoeder

  De Week van de Opvoeding had dit jaar als thema ‘samen delen, samen weten’. Opgroeienin046 heeft op initiatief van Centrum voor Jeugd en Gezin Westelijke Mijnstreek een nieuwe krant uitgebracht die boordevol tips en weetjes staat over opvoeden en opgroeien. Wij helpen u als opvoeder graag met allerlei nuttige informatie en handige tips: vanaf uw kinderwens tot en met de tienerfase van uw kind(eren).

  Lees meer
 • Nieuw platform Vitaalin046.nl helpt bij gezond en vitaal ouder worden

  Wat is vitaal oud worden? Wat kan ik zelf doen om vitaal oud te worden? Wie kan me daarbij helpen? Vragen waarop inwoners van de Westelijke Mijnstreek sinds deze maand op een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier antwoorden kunnen vinden. Begin september is namelijk het nieuwe online platform Vitaalin046.nl live gegaan.

  Lees meer
 • Het Formulieren Café, een handige plek

  Het Formulieren Café is een plek waar iedereen naar toe kan die een vraag heeft over een formulier, zijn/ haar financiën of administratie. De deskundige vrijwilligers zitten klaar om u te helpen met uw vraag.

  Lees meer
 • Bereikbaarheid Grib, Groeien in Beekdaelen

  In de Gemeente Beekdaelen zijn drie organisaties voor maatschappelijke dienstverlening werkzaam: Stichting CMWW, MIK & PIW Groep en Meandergroep Zuid-Limburg. Sinds 1 juli samen beschikbaar in de Gemeente Beekdaelen, onder een nieuwe en gezamenlijke naam: Grib, Groeien in Beekdaelen.

  Lees meer
Er zijn geen nieuwsberichten gevonden die voldoen aan uw zoekopdracht.