Nieuwsarchief

 • Webinar 'Een puber in huis... waar is de handleiding?'

  Op dinsdag 2 april organiseert Opgroeienin046.nl het gratis webinar ‘Een puber in huis .. waar is de handleiding?’. Dit webinar is bedoeld voor ouders en opvoeders van kinderen in de leeftijd van 10 tot 15 jaar.

  Lees meer
 • Nieuwe datum opening 'Alzheimer Café Sittard-Geleen'

  De eerder geplande opening kon helaas niet doorgaan i.v.m. de weersomstandigheden, maar op dinsdag 20 februari opent wethouder Ivo Tillie van de gemeente Sittard-Geleen het Alzheimer café op de Odasingel alsnog officieel en feestelijk.

  Lees meer
 • Live Q&A trainingen en cursussen rondom scheiding

  Dit voorjaar starten wederom diverse trainingen en cursussen vanuit het Jeugd- en Gezinswerk/schoolmaatschappelijk werk, voor kinderen en/of ouders. In dit bericht specifieke aandacht voor de trainingen rondom het thema 'scheiding', waarvoor er op 27 februari een 'Live Q&A' zal plaatsvinden.

  Lees meer
 • Webinar 'Kort lontje?'

  Iedereen is wel eens boos. Of zelfs woedend. Op jezelf of op een ander. Maar wat als jou dat meer gebeurt dan je lief is? Als je steeds vaker de controle verliest over je emoties? Met verbale of fysieke agressie reageert? Dat je wel eens zó woedend wordt dat je gaat schelden, schreeuwen, spullen vernielt of misschien wel geweld gebruikt? Dan is dit webinar iets voor jou! Lees verder om je meteen aan te melden.

  Lees meer
 • Themabijeenkomsten Zorgverzekering

  Een zorgverzekering is voor iedereen verplicht. Maar welke zorgverzekering past bij je? Waar betaal je eigenlijk voor? Wat zit er in de basisverzekering en waarvoor is een aanvullende verzekering nodig? Wil je hier meer informatie over, bezoek dan één van de informatiebijeenkomsten.

  Lees meer
 • Actie 'Geef een jas, verwarm een hart'

  Op maandag 2 oktober start een grote provinciale actie om zo veel mogelijk winterjassen in te zamelen voor inwoners die dit nodig hebben: 'Geef een jas, verwarm een hart'. Uiteraard helpen we hier graag aan mee! Deze actie duurt tot en met 30 oktober. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor inwoners die te maken hebben met armoede. En draagt bij aan het vergroten van bewustwording rondom armoede.

  Lees meer
 • Heropening Alzheimer Café in Sittard-Geleen

  Op donderdag 21 september – Wereld Alzheimer Dag – wordt in Sittard-Geleen het Alzheimer Café heropend. Dit ontmoetingspunt is voor mensen met dementie, hun naasten, familie, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Inwoners van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein zijn van harte welkom. Elke maand wordt een onderwerp rondom dementie besproken. Ook is er ruimte voor gesprekken. De organisatoren van het Alzheimer Café in Sittard-Geleen horen dan graag welke onderwerpen voor ú belangrijk zijn.

  Lees meer
 • Locatie Zitterd gaat verhuizen!

  Het nieuwe adres per 25 april is Henric van Veldekestraat 30a in Sittard.

  Lees meer
 • Verhuizing van Sociaal Plein locaties

  Het Sociaal Plein van de Boerderie in Geleen en de Burgemeester Schrijenstraat in Sittard gaan verhuizen!

  Lees meer
 • Afwijkende openingstijden Sociaal Plein tijdens carnaval

  In de carnavalsweek hebben verschillende locaties van het Sociaal Plein een aangepaste openingstijd. Heeft u vragen, behoefte aan gezelschap of komt u graag een kopje koffie of thee drinken? U bent van harte welkom. Houd dan wel rekening met afwijkende dagen, tijden en locaties.

  Lees meer
 • Inschrijving vrijwilligersweekend 2023 in Sittard-Geleen gestart

  In het weekend van 11 en 12 maart worden vrijwilligers in de gemeente Sittard-Geleen in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun inzet. Er worden door de gemeente tal van leuke activiteiten georganiseerd, waaraan de vrijwilligers kunnen deelnemen.
  Aanmelden is vanaf nu mogelijk en kan tot en met 17 februari.

  Lees meer
 • Cursusprogramma van 10 weken: ‘Houd uw brein fit’

  Het is belangrijk om de hersenen te blijven trainen naarmate we ouder worden. De cursus 'Houd uw brein fit' wordt vanaf 28 februari georganiseerd door Partners in Welzijn in samenwerking met het Knooppunt Informele Zorg.

  Lees meer
 • Webinar voor ouders/opvoeders van hooggevoelige kinderen

  Op donderdag 2 februari organiseert Opgroeienin046.nl een webinar over hooggevoeligheid. Boordevol informatie en opvoedtips!

  Lees meer
Er zijn geen nieuwsberichten gevonden die voldoen aan uw zoekopdracht.