Cursusprogramma van 10 weken: ‘Houd uw brein fit’

Het is belangrijk om de hersenen te blijven trainen naarmate we ouder worden. De cursus 'Houd uw brein fit' wordt vanaf 28 februari georganiseerd door Partners in Welzijn in samenwerking met het Knooppunt Informele Zorg.

Naarmate we ouder worden, is het normaal dat ons geheugen afneemt. Maar het is belangrijk om de hersenen te blijven trainen. Er bestaan verschillende manieren om het geheugen te verbeteren en de geest scherp te houden, zoals geheugentrainingsoefeningen. Vanaf 28 februari organiseert Partners in Welzijn in samenwerking met het Knooppunt Informele Zorg de cursus ‘Houd uw brein fit’. In Wijksteunpunt Hof van Eynatten in Limbricht kunt u een programma van 10 weken volgen waarin u handvatten krijgt aangereikt voor een fit en gezond brein.

Mentaal actief blijven is belangrijk om te blijven deelnemen en zelfredzaam te zijn in de maatschappij. Lezen, puzzelen en spellen spelen dagen de hersenen uit en verbeteren hierdoor de geheugenfunctie. Daarnaast is gezonde voeding, voldoende beweging en een goede nachtrust van belang voor de geestelijke gezondheid, dat uiteindelijk weer leidt tot een fit en gezond brein.

Wat houdt deze cursus in?
In een groep van maximaal 12 personen gaat u in twee uur durende bijeenkomsten samen na waarom we meer vergeten naarmate we ouder worden. ‘Houd uw brein fit’ is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf: het is belangrijk om actief bezig te zijn met hetgeen u wilt onthouden. In elke bijeenkomst krijgt u theorie én oefeningen om deze theorie in de praktijk te brengen.

De training is gratis en bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar. Beroepskrachten Marla Geurts en Marjon Hermans-Schmeetz begeleiden deze cursus.

Wilt u graag deelnemen?  Aanmelden is verplicht en kan tot en met 20 februari. De cursusdata zijn: 28 februari, 7 maart, 14 maart,  21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april, 18 april,  25 april en 2 mei 2023 van 10.00 uur tot 12:00 uur.


U kunt zich per e-mail aanmelden met uw naam en telefoonnummer naar  E contact@knooppuntinformelezorg.nl   

Heeft u vragen? U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met Marjon Hermans-Schmeetz via T 06-57556383 of E marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl

Ga naar nieuwsarchief