Cursus 'Houd uw brein fit'

Vaak lijkt het alsof, naarmate je ouder wordt, je geheugen je steeds meer in de steek laat. Het is belangrijk om de hersenen te blijven trainen. Samen met Knooppunt Informele Zorg biedt Partners in Welzijn een cursus aan van 10 weken waarin handvatten worden aangereikt voor een fit en gezond brein.

Veel ouderen gebruiken hun geheugencapaciteit niet optimaal. U kunt hier zelf veel aan verbeteren! In deze training zullen we gezamenlijk nagaan waarom we zoveel vergeten. 

Het geheugen verbeteren betekent vaak het veranderen van gewoontes. Het is belangrijk hiervoor open te staan en op een andere manier naar uw omgeving te kijken. 

Wat houdt deze cursus in?
De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten. Elke bijeenkomst is opgebouwd uit een theoretisch deel en oefeningen om de theorie in praktijk te brengen. De cursusgroep bestaat uit maximaal 12 personen. 

‘Houd uw brein fit’ is vooral gericht op het verkrijgen van inzicht in de werking van ons geheugen en hoe we hier gebruik van kunnen maken bij het onthouden. Onthouden gaat namelijk niet vanzelf: het is belangrijk om actief bezig te zijn met hetgeen u wilt onthouden.

Beroepskrachten Marla Geurts en Marjon Hermans begeleiden deze cursus.
De training is gratis en bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar.
De training is niet geschikt voor mensen met beginnende dementie.

Tijdstippen en locatie
De bijeenkomsten zijn op dinsdag: 19 september,  26 september, 3 oktober,  10 oktober, 17 oktober, 24 oktober, 7 november, 14 november,  21 november en 5 december 2023 

Aanmelden is verplicht en kan t/m 10 september a.s. vol=vol. 
U kunt zich per e-mail aanmelden met uw naam en telefoonnummer naar E contact@knooppuntinformelezorg.nl.
Heeft u vragen? U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met Marjon Hermans-Schmeetz via T 06-57556383 of E marjon.schmeetz@knooppuntinformelezorg.nl

Wijksteunpunt Hof van EynattenHof van Eynatten 1, Limbricht
Neem contact op met