Training 'Girls talk'

Praten over vriendschap, liefde en seksualiteit in een vertrouwde omgeving met alleen maar meiden, vanaf 13 jaar.

Doel van de groep
Het is belangrijk dat meiden hun grenzen leren kennen en leren hoe ze hierop kunnen anticiperen. Het is voor veel meiden een uitdaging om niet over hun eigen grenzen heen te laten gaan op seksueel vlak. Bijvoorbeeld: “Hij is zo lief voor me, dus hebben we seks.” In dit voorbeeld geeft het meisje aan dat ze niet heeft stilgestaan bij wat zijzelf daadwerkelijk wil of waar zij aan toe is. Hier is tijdens de cursus o.a. uitgebreid aandacht voor. Doel van deze cursus is het leren kennen van grenzen en het weerbaar maken van meisjes vanaf 13 jaar. En daarmee ook het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag, ongewenste zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa).

Als meiden het programma gevolgd hebben, kunnen ze duidelijker zijn in wat ze wel en niet willen in een relatie en in seksueel contact.

Hoe wordt er gewerkt
Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Onder deskundige begeleiding van 2 schoolmaatschappelijk werksters leren de meiden praten over relaties en seksualiteit. De gesprekken gaan over verliefdheid, versieren, daten, jezelf zijn (in een groep), chatten en vrijen. Het accent ligt hierbij op respect voor elkaar en elkaars grenzen, zonder discriminatie, dwang of seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Door wie wordt de training gegeven
Het schoolmaatschappelijk werk (onderdeel van het jeugd- en gezinswerk van Partners in Welzijn) biedt deze cursus aan. De groep wordt begeleid door 2 vaste groepsleid(st)ers.

Kosten
Deelname is gratis.

Meer informatie en/of inschrijving
Aanmelden kan doorlopend, dus gedurende het hele kalenderjaar. Aanmelden of informatie vragen kan bij de schoolmaatschappelijk werker verbonden aan de school van uw kind, of door een mail te sturen naar aanmelden@piw.nl

U kunt ook bellen naar het algemeen telefoonnummer van Partners in Welzijn.

Verschillende locatiesin de Westelijke Mijnstreek
Neem contact op met