Wanneer spreken we van huiselijk geweld?
Wanneer is dat wat er bij u thuis gebeurt ernstig genoeg om het huiselijk geweld te noemen?
• Als uw partner u regelmatig slaat, stompt, schopt, met iets naar u gooit of u steekt met een scherp voorwerp;
• Als uw partner u kleineert, kort houdt, treitert, vernedert, bedreigt, nergens alleen heen laat gaan of u verbiedt contact te hebben met vrienden of familie;
• Als er sprake is van gedwongen seksuele handelingen, chantage, psychologische druk.
Wat kunnen wij voor u doen?
• Ondersteunende gesprekken: als u alleen maar wilt praten over wat u overkomt, zonder dat er meteen actie wordt ondernomen, kunt u individuele gesprekken met ons hebben.
• Relatiebegeleiding: als u niet bij uw partner weg wilt, maar samen met hem/ haar aan het probleem wilt werken, dan kunnen relatiegesprekken helpen.
• Concrete dienstverlening: als u thuis weg wilt, maar u weet niet hoe u dat moet aanpakken, kunnen wij u helpen.
Groepshulpverlening
Als u samen met vrouwen die in dezelfde situatie zitten uw ervaringen wilt verwerken, dan bieden wij begeleiding binnen groepen aan. Hierdoor leert u om voor uzelf op te komen en wordt u sterker. De nadruk ligt op inzicht krijgen, zelfontplooiing en eigen verantwoordelijkheid. Het doel is ervoor te zorgen dat het geweld stopt. Zowel in de huidige relatie, als ook voor eventuele toekomstige relaties, leert u ongezonde patronen herkennen en te handelen om huiselijk geweld te voorkomen. De groepshulpverlening bestaat uit 18 wekelijkse bijeenkomsten en twee vervolgbijeenkomsten. Er wordt gewerkt met thema’s zoals de geweldscirkel, zelfvertrouwen, daderprofiel, macht en onmacht en omgaan met agressie. De groep is bedoeld voor vrouwen vanaf 18 jaar die te maken hebben - of hebben gehad - met huiselijk geweld. De bijeenkomsten duren 2,5 uur. De groep wordt begeleid door twee vrouwelijke maatschappelijk werkers.
Wilt u graag meer informatie? Heeft u vragen over huiselijk geweld of wilt u direct aanmelden voor hulpverlening? Neem dan contact met ons op.